Начин на приготвяне
Измийте добре кината под течаща вода в цедка.
Накиснете я за час в студена вода. След което я сварете в подсолена вода за 15 минути от момента на завиране.
Прехвърлете я в цедка, отцедете останалата вода и оставете да се охлади.
През това време нарежете на дребни парчета сушените домати и кашкавал, а сиренето натрошете.
Нарежете също стрък пресен лук, магданоз и малко копър.
Към охладената киноа прибавете всички продукти за вегетарианските кюфтенца и разбъркайте.
Оставете сместа да престои 30 минути.
Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180°С.
Намазнете си ръцете с малко зехтин или олио и оформете малки топчета от сместа.
Оваляйте всяко кюфте в овесено брашно (може да използвате и друг вид брашно) и ги наредете в тавата.
Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна за 25-30 минути, докато леко променят цвета си.
Пригответе млечен сос от киселото мляко, скилидка чесън, малко пресен копър и лъжица зехтин.
Поднесете тези вкусни вегетариански кюфтенца от киноа, поляти със млечен сос и подходяща свежа салата в компанията на чаша бяло вино.
Бон Апети!