Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Вегетариански кюфтенца с киноа и кашкавал

Вегетариански кюфтенца с киноа и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Вегетариански кюфтенца с киноа и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • киноа - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
  • сушени домати - 50 г в зехтин
  • овесени ядки - 3 с.л. фини
  • копър - пресен
  • лук - 1 стрък пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • овесено брашно - 4 с.л. за овалване
  • зехтин - 3 с.л. за поливане
  • млечен сос
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 стрък пресен
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кината под течаща вода в цедка.

Накиснете я за час в студена вода. След което я сварете в подсолена вода за 15 минути от момента на завиране.

Прехвърлете я в цедка, отцедете останалата вода и оставете да се охлади.

През това време нарежете на дребни парчета сушените домати и кашкавал, а сиренето натрошете.

Нарежете също стрък пресен лук, магданоз и малко копър.

Към охладената киноа прибавете всички продукти за вегетарианските кюфтенца и разбъркайте.

Оставете сместа да престои 30 минути.

Покрийте тава с хартия за печене и загрейте фурната на 180°С.

Намазнете си ръцете с малко зехтин или олио и оформете малки топчета от сместа.

Оваляйте всяко кюфте в овесено брашно (може да използвате и друг вид брашно) и ги наредете в тавата.

Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна за 25-30 минути, докато леко променят цвета си.

Пригответе млечен сос от киселото мляко, скилидка чесън, малко пресен копър и лъжица зехтин.

Поднесете тези вкусни вегетариански кюфтенца от киноа, поляти със млечен сос и подходяща свежа салата в компанията на чаша бяло вино.

Бон Апети!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: