Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Калкан, задушен с гъби и домати

Калкан, задушен с гъби и домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Калкан, задушен с гъби и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • калкан - 800 г филе
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 200 г
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
  • девесил - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате ситно нарязания лук със зехтина до златисто.

Прибавяте брашното и червения пипер и разбърквате. Добавяте нарязаните домати и гъби и запържвате за 5 минути.

Заливате с червеното вино и бульона, посолявате и добавяте девесила.

Когато заври, прибавяте нарязаната и поръсена със сол и черен пипер риба. Готвите на тих огън 30 минути.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: