Печено пиле в кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Печено пиле в кисело мляко
20/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Знаем, как да приготвим пиле, което се топи в устата. Сега опитайте и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимоните и изцедете сока.

Намажете пилето отвътре с настърганата лимонова кора, а отвън полейте с лимоновия сок. Поставете пилето в неметален съд, покрийте го с капак и го оставете в хладилника за 2 - 3 часа.

Подправете пилето със сол и черен пипер, поставете го в съд за печене, залейте го с разтопеното масло и зехтина, добавете 1/2 ч. ч. вода и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Намалете фурната до 180 градуса и печете още около 35 минути.

В купа смесете киселото мляко, яйцата, 5 с. л. вода и разбийте добре. Залейте с тази смес пилето и печете още 15 минути или докато сосът се сгъсти.

Получава се страхотно печено пиле, на което няма да устоите!

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: