Начин на приготвяне
Картофите се варят в подсолена вряща вода около 15-20 мин., докато омекнат. Изцеждат се и се режат на тънко. Фурната предварително се загрява до 180 градуса.
Маже се форма за печене с масло с диаметър 20 см. Лукът се запържва в зехтина и маслото в голям тиган на слаб огън около 4 мин. Добавят се гъбите и подправките. Поръсват се със солта и черния пипер и се държи на огъня около 5 мин., докато гъбите омекнат.
Разбиват се яйцата и сметаната. Размесват се с гъбената смес и картофите и се разбърква добре. Приготвената смес се изсипва в тавата и се пече омлетът. Пече се около 15-20 минути, докато сместа стегне и покафенее.
Вкусен омлет, който трябва да опитате! Уникален омлет с гъби!