Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и картофи

Омлет с гъби и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Омлет с гъби и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 400 г, обелени
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • гъби - 4 малки, манатарки, на филийки
  • мащерка - 1/4 ч.л.
  • майорана - 1/4 ч.л.
  • розмарин - 1/4 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вряща вода около 15-20 мин., докато омекнат. Изцеждат се и се режат на тънко. Фурната предварително се загрява до 180 градуса.

Маже се форма за печене с масло с диаметър 20 см. Лукът се запържва в зехтина и маслото в голям тиган на слаб огън около 4 мин. Добавят се гъбите и подправките. Поръсват се със солта и черния пипер и се държи на огъня около 5 мин., докато гъбите омекнат.

Разбиват се яйцата и сметаната. Размесват се с гъбената смес и картофите и се разбърква добре. Приготвената смес се изсипва в тавата и се пече омлетът. Пече се около 15-20 минути, докато сместа стегне и покафенее.

Вкусен омлет, който трябва да опитате! Уникален омлет с гъби!

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: