Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба с моркови и картофи

Гъбена чорба с моркови и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Гъбена чорба с моркови и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 2 средни
  • целина - 1 стрък
  • гъби - 250 - 300 грама
  • моркови - 1 брой
  • жито - 50 грама
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • магданоз - 1 щ.
  • чубрица - 1 щ.
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре житото и го сварете за 25 минути.

Загрейте зехтин в тенджефа и запържете наситнените морков, целина, картофи и лук. Прибавете нарязаните гъби и разбъркайте.

Сипете литър бульон или топла вода, посолете на вкус.

Варете гъбената супа до омекването на зеленчуците. Накрая добавете житото, с водата, в която се е варило.

Овкусете супатата с черен пипер, чубрица и магднаоз.

Накрая може да подкиселите с малко оцет.

Гъбената чорба с моркови и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: