Сладко-кисел лук

20/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 500 г, дребен, обелен
  • стафиди - 1/3 ч.ч. (60 г), накиснати и изцедени
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л., сухо
  • винен оцет - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се поставя в тенджера заедно със стафидите, зехтина, виното, оцета и захарта. Поръсват се със солта и пипера.

Добавя се дафиновият лист и водата. Разбъркват се добре и се вари на средно умерена температура, докато почти цялата течност се абсорбира, а лукчетата се гланцират.

Маслото се разтапя върху главичките лук и се сервират горещи.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар