Кокосови питки с плънка от кисело мляко

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
09/07/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо734
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Кокосови питки
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • кокос - 1 ч.ч. (100 г), неподсладен, свеж
  • вода - 6 с.л.
  • Плънка с кисело мляко
  • лук - 3 стръка, зелен, на ситно
  • люти чушки - 1 - 2 бр., пресни, нарязани на кръгчета (заделят се малко за украса)
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (250 мл), гъсто
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосови питки: Брашното се пресява в голяма купа. Смесва се с кокосовия орех, добавя се достатъчно вода, за да се получи гладка смес.

Ръцете се поръсват с брашно и се меси, докато тестото стане гладко и еластично. Покрива се и се оставя да престои около 30 мин. Тестото се оформя на руло и се реже на 12-14 парчета.

Всяко парче се оформя на топка и се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. Питките се пържат в чугунен тиган, като се намазва дъното му с растително олио.

Питките се пържат една по една, докато променят цвета си и станат светлокафяви и от двете страни. След пърженето на всяка питка, тиганът се маже с растителна мазнина.

Плънка с кисело мляко: Лукът, лютите чушки се смесват с киселото мляко и се разбърква. Поръсва се със солта. Сместа се разпределя върху питките, и се украсява със заделените люти кръгчета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар