Трътки за бира

ЗориЗори
Новак
1715465k
Трътки за бира3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • трътки - 600 грама
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • лук - 2 големи глави
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте трътките и ги почистете хубаво. остаете ги да се отцедят в гегвир.

Загрейте лъжица олио в тиган и добавете маслото. Запържете нарязания на полумесеци лук. Когато поомекне и добие хубав златист цвят, може да го прехвърлите в чиниите за сервиране.

В същата мазнина запържете трътките. Когато добият загар, сипете виното и пуснете двата дафинови листа.

Поръсете с черен пипер и сол, похлупете и гответе няколко минути.

Разпредете трътките върху лука. Украсете със зелен лук и сервирайте биреното мезе топло.

Трътките за бира са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: