Неаполитански палачинки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
11/01/2014
"Сензация!!! Разкрихме тайната на Неаполитанските палачинки!!!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 368
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • за 12 бр. палачинки
  • брашно - 1 ч.ч. (150 г)
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л., разтопено + допълнително за мазане на тигана
  • за плънка
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 1 бр., голям, нарязан на ситно
  • патладжани - 2 бр., на ситно нарязани
  • маслини - 1/2 ч.ч. (50 г), черни без костилки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моцарела - 300 г, нарязано на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки - брашното се пресява заедно със солта в средна купа. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно млякото и разтопеното масло. Тестото се бърка, докато стане гладко, след което трябва да престои един час. Тиганът се маже с четка с останалото масло.

С черпак се загребва от тигана и се залива тигана. Всяка палачинка се пече от двете страни, като се внимава да не изгорят.

Плънка: Лукът се запържва в зехтина на умерена температура, прибавят се доматите, патладжаните и маслините.

Поръсват се със солта и черния пипер. Оставя се на огъня 15-20 мин., или докато зеленчуците омекнат. Палачинките се слагат на куп в топла фурна.

Върху всяка една палачинка с помощта на лъжица се пресипва от зеленчуците и сиренето, след което се палачинката се сгъва на четири.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар