Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Картофен омлет с гъби и тиквички

Картофен омлет с гъби и тиквички

Картофен омлет с гъби и тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Когато бързате, спретнете този картофен омлет с гъби и тиквички"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • кашкавал - 30 грама
  • вода - 3 - 4 с.л.
  • тиквички - 1/2 брой
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • пресни картофи - 1 среден
  • гъби - 60 грама (от консерва)
  • олио - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофа и заедно с тиквичката го нарежете на кубчета. Отцедете гъбите и също ги нарежете.

Разбийте яйцата в купа и добавете към тях наситнения магданоз, малко сол и прясното мляко.

Загрейте олио в тиган, добавете маслото и сипете нарязаните зеленчуци. След няколко минути задушаване сипете 3-4 лъжици вода.

Запържете до омекване на картофа и поръсете със сол и черен пипер.

Намалете силата на огъня и сипете яйчената смес. Печете до готовност от долната страна и обърнете омлета, за да се запече и от другата страна.

Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте топъл.

Картофеният омлет с гъби и тиквички е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: