Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Картофен омлет с кашкавал и чоризо

Картофен омлет с кашкавал и чоризо

Картофен омлет с кашкавал и чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Омлет за шампиони - вкусен, лесен и много засищаш"

Необходими продукти

  • яйца - 2 - 3 броя
  • картофи - 1 малък
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • кашкавал - 30 г
  • чоризо - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофа и го нарежете на кубченца, сварете ги до омекване.

Отцедете от течността и оставете в съда на горещия котлон, за да се изсуши за кратко.

Загрейте зехтина в тиган. Запържете за 1-2 минути нарязаното чоризо и прибавете картофа.

Гответе 5 минути и извадете от тигана. Сипете вътре разбитите яйца и пригответе омлета.

Когато е почти готов, сипете картофите с чоризото и поръсете с настърган кашкавал и наситнен магданоз.

Гответе до разтопяване на кашкавала и поднесете топъл.

Картофеният омлет с кашкавал и чоризо е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: