Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и прибавете към него пудрата захар, ванилиите и щипка сол. Разбъркайте.
Добавете меко масло и го в трийте с пръсти в брашното до образуване на маслени трохи.
Накрая добавете 3 жълтъка и замесете меко и маслено тесто.
От тестото късайте малки късове, които оформете на топчета.
Оваляйте ги в смлени орехи и ги наредете в тави върху хартия за печене.
В центъра на всяка сладка направете малка дупка, например с дръжката на дървена лъжица.
Сложете белите сладки да се пекат в загрята на 180°С фурна за 15 минути.
След като изстинат, напълнете дупчиците с шоколадов ганаш, който направете от шоколада и течната сметана, които разтопете на водна баня.
Прехвърлете ганаша в пош с тънък накрайник и напълнете вкусните масленки.
Бързи, лесни и много вкусни маслени сладки с шоколад и орехи.
Източник: Ваня Джорджевич