Начин на приготвяне
Месото се реже на малки хапки и се сварява с нарязаните моркови. В друг съд в подсолена вода се сварява булото и се реже на 5 парчета. Приготвя се плънката, като в олиото и маслото, смесени заедно, се задушава зеленият лук, добавят се морковите, отделени от бульона, както и оризът.
Всичко се разбърква добре и се добавя от бульона по малко до сваряването на ориза. Зелените подправки се режат на ситно и се добавят към сместа. Месото се добавя към плънката и се разбърква всичко.
Тази смес се разпределя в парчетата от булото и се нареждат в намазана с мазнина тава. Заливат се с приготвената заливка, която се прави от смесените мляко, брашно, яйца и малко вода. Пече се 40 минути на 220 градуса.