Кремсупа от тиквички

02/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лукът се запържват в маслото. Добавя се една чаша от зеленчуковия бульон и се оставя да се поизпари.

Тиквичките и цветчетата на тиквичките се варят с останалата една чаша (250 мл) от бульона около 10 мин.

Поръсва се със сол и пипер. Прехвърля се запържената картофена смес и сместа от тиквичките в блендер. Пасират се, докато се получи гладка смес.

Получената гладка смес се връща в тенджерата и се вари още 5 мин. Разбърква се с киселото мляко и се украсява с листата от босилека.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар