Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиквички

Кремсупа от тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Кремсупа от тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 400 г, обелени и нарязани на ситно
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. (500 мл) зеленчуков
  • тиквички - 750 г, нарязани на тънки резени + 300 г цветчета на тиквички
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • босилек - пресен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лукът се запържват в маслото. Добавя се една чаша от зеленчуковия бульон и се оставя да се поизпари.

Тиквичките и цветчетата на тиквичките се варят с останалата една чаша (250 мл) от бульона около 10 мин.

Поръсва се със сол и пипер. Прехвърля се запържената картофена смес и сместа от тиквичките в блендер. Пасират се, докато се получи гладка смес.

Получената гладка смес се връща в тенджерата и се вари още 5 мин. Разбърква се с киселото мляко и се украсява с листата от босилека.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: