ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Овчарски гювеч с два вида месо

Овчарски гювеч с два вида месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253892k105
Овчарски гювеч с два вида месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
01/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Търсите рецепта за вкусен гювеч? Ето я"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското и овчето месо на парчета и ги прехвърлете в тенджера. Сипете вода, посолете и сварете месото до готовност.

Нарежете чери доматите на две половинки, чушките на ленти. Лука и моркова наситнете.

В гювеч сипете двата вида месо и нарязаните зеленчуци. Разбъркайте и прибавете магданоза, черния пипер, целината, дафиновия лист и доматеното пюре.

Сипете чашка зехтин и старателно измития ориз. Отцедете бульона от варенето на месото и сипете в гювеча - един пръст над продуктите.

Сложете глинения съд във фурната, включете на 200 градуса и печете до готовност. От време на време може да разбърквате.

Овчарският гювеч с два вида месо е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: