Пудинг с извара и плодове

Илияна
Илияна
Новак
18/07/2009
"Не сте правили пудинг досега? Ето една лесна рецепта с гарантиран резултат, подходяща за начинаещи кулинари "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 025
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете към изварата 4 жълтъка и едно цяло яйце, като бъркате енергично, прибавете след това захарта, като оставите около две лъжици, малко канела, около 2 лъжици брашно, настърганата кора от лимона и захаросаните плодове, нарязани на кубчета. Добавете и рома.

Разбийте на сняг останалите три белтъка и ги прибавете към изварата много внимателно, като повдигате сместа от долу на горе и не бъркате в кръг.

Намажете с разтопено масло дълбока тавичка и изсипете вътре сместа. Загладете добре.

Печете в затоплена фурна на 160° С около половин час.

Оставете сладкиша да изстине и го поднесете поръсен с останалата захар, смесена с канелата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар