Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле на шише с майонеза и горчица

Пиле на шише с майонеза и горчица

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пиле на шише с майонеза и горчица
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Цяло пиле на шише с майонеза и горчица - апетитна вечеря за цялото семейство"

Необходими продукти

  • цяло пиле - 1.500 кг
  • майонеза - 100 г
  • горчица - 4 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бира - 200 мл
  • подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето го измиваме и набучваме на бирено шише, което е пълно с вода, а бирата ще използваме после да го поливаме.

Там, където са гърдите на пилето, правим разрез с нож и от двете страни слагаме парченца краве масло в прорезите.

В купичка сипваме майонезата, горчицата, червения пипер и разбъркваме. Посоляваме пилето със сол, черен пипер и подправка за пиле.

След това вземаме с пръсти от сместа с майонеза и започваме хубаво да мажем пилето навсякъде.

Ако сместа ви се стори малко, направете си още. Така намазаното пиле поливаме с част от бирата внимателно и наливаме малко вода в тавата, в която сме го поставили.

Слагаме във фурната и печем на 180 °C до готовност.

От време навреме поливайте отгоре сочното печено пиле със соса от тавата. Печете до изпичане на пилешка кожичка според вашите предпочитания.

След изпичането на пилето, го извадете от шишето.

Сервирайте пиле на шише с майонеза и горчица.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: