Начин на приготвяне
Пилето го измиваме и набучваме на бирено шише, което е пълно с вода, а бирата ще използваме после да го поливаме.
Там, където са гърдите на пилето, правим разрез с нож и от двете страни слагаме парченца краве масло в прорезите.
В купичка сипваме майонезата, горчицата, червения пипер и разбъркваме. Посоляваме пилето със сол, черен пипер и подправка за пиле.
След това вземаме с пръсти от сместа с майонеза и започваме хубаво да мажем пилето навсякъде.
Ако сместа ви се стори малко, направете си още. Така намазаното пиле поливаме с част от бирата внимателно и наливаме малко вода в тавата, в която сме го поставили.
Слагаме във фурната и печем на 180 °C до готовност.
От време навреме поливайте отгоре сочното печено пиле със соса от тавата. Печете до изпичане на пилешка кожичка според вашите предпочитания.
След изпичането на пилето, го извадете от шишето.
Сервирайте пиле на шише с майонеза и горчица.
Да ви е сладко!