Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Фусили на фурна с гъби и кайма

Фусили на фурна с гъби и кайма

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Фусили на фурна с гъби и кайма
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Много вкусни фусили на фурна с гъбки и кайма"

Необходими продукти

  • фусили - 500 г
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 3 стръка
  • гъби - 150 г
  • грана падано - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • зехтин
  • босилек
  • кашкавал - 100 г
  • за заливката
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
  • краве масло - 150 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват в подсолена вода и се оставят да изстинат.

След това в дълбок тиган задушаваме в зехтина лукaи гъбите. След като се зачерви лукът, добавяме постепенно каймата.

Запържваме я и прибавяме червен пипер, разбъркваме и добавяме доматеното пюре и малко вода.

Оставяме соса да се сгъсти леко и го овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и риган.

Сипваме фусилите в дълбока тава, отгоре сипваме соса с каймата и разбъркваме. Отгоре слагаме и нарязания зелен лук и отново разбъркваме.

Поръсваме с Грано падано и оставяме така, докато си приготвим нашия Бешамел за заливката.

Бешамелът го приготвяме, като в дълбока тенджера слагаме кравето масло и като се разтопи, слагаме брашното, като разбъркваме с телена бъркалка постоянно, докато леко се препече брашното.

След което започваме постепенно да прибавяме прясното мляко при постоянно разбъркване.

Оставяме Бешамела да се сгъсти малко, след което добавяме яйцата и разбъркваме добре. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Сипваме Бешамела върху фусилите с каймата и заглаждаме. Печем в студена фурна до запичане на заливката.

Преди да изключим фурната с фусили на фурна с гъби и кайма, настъргваме отгоре кашкавала.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: