Торта Капрезе с бадеми

Торта Капрезе с бадеми
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Никога няма да откажете едно парче от тази тортичка, нали"

Необходими продукти

  • краве масло - 170 г
  • пудра захар - 170 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол - щипка
  • бадеми - 170 г смлени
  • тъмен шоколад - 170 г 50%
  • какао - 14 г
  • нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 5 г
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една невероятно вкусна, семпла италианска шоколадова торта подходяща както за празник, така и просто за десерт.

Приготвя се, като кравето маслото (на стайна температура) се разбива със захарта на крем. Един по един при непрекъснато разбиване се прибавят само жълтъците на яйцата.

В друга купа се смесват само сухите съставки: смлените бадеми, настърганият тъмен шоколад, какаото, бакпулверът, настърганата портокалова кора и ванилията. Сухата смес се разбърква до еднородност, след което се присипва в купата с разбитото масло и жълтъци. Разбърква се с помощта на шпатула.

Белтъците заедно със захарта и щипка сол се разбиват на твърд сняг. На порции се прибавят към останалата смес и с леки движения се обърква до пълното обединение на продуктите.

Сместа за този невероятно вкусен шоколадов сладкиш се прехвърля във форма с подвижен борд, предварително на която дъното сме покрили с хартия за печене.

Тортата с бадеми се пече в предварително загрята на 170 °C фурна за около 45 минути или до готовност.

Сервира се торта Капрезе с бадеми гарнирана с лъжица сметана или топка сладолед.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: