Начин на приготвяне
Това е една невероятно вкусна, семпла италианска шоколадова торта подходяща както за празник, така и просто за десерт.
Приготвя се, като кравето маслото (на стайна температура) се разбива със захарта на крем. Един по един при непрекъснато разбиване се прибавят само жълтъците на яйцата.
В друга купа се смесват само сухите съставки: смлените бадеми, настърганият тъмен шоколад, какаото, бакпулверът, настърганата портокалова кора и ванилията. Сухата смес се разбърква до еднородност, след което се присипва в купата с разбитото масло и жълтъци. Разбърква се с помощта на шпатула.
Белтъците заедно със захарта и щипка сол се разбиват на твърд сняг. На порции се прибавят към останалата смес и с леки движения се обърква до пълното обединение на продуктите.
Сместа за този невероятно вкусен шоколадов сладкиш се прехвърля във форма с подвижен борд, предварително на която дъното сме покрили с хартия за печене.
Тортата с бадеми се пече в предварително загрята на 170 °C фурна за около 45 минути или до готовност.
Сервира се торта Капрезе с бадеми гарнирана с лъжица сметана или топка сладолед.