Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Домашни карначета по Килифаревски

Домашни карначета по Килифаревски

IvankaIvanka
Новак
8452
Домашни карначета по Килифаревски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • свински обрезки - 500 г
  • овнешки черва - 5 м (тънки)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л. (сушена, смляна)
  • вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме свинските обрезки и смиламе овнешкото и свинското.

Омесваме кайма, като прибавяме чубрицата, черния пипер, сол и водата. Оставяме да престои няколко часа на хладно.

Измиваме добре овнешките черва и ги напълваме със сместа. Печем получените карначета на скара и ги поднасяме топли.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: