Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Домашни кюфтета по градинарски

Домашни кюфтета по градинарски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k7895
Домашни кюфтета по градинарски
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
18/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не знаем точно кое растение в градината дава кюфтета, но знаем, че искаме да си посадим едно такова"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г със сланина
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • хляб - 2 филии, сух
  • олио - 100 мл
  • картофи - 4 - 5 средни
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 шепа, замразен
  • бамя - 3 бр.
  • зелен фасул - 10 стръка
  • магданоз
  • домати - 100 г консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо и сланина се смилат на кайма. Омесваме каймата с подправките и добавяме накиснат с вода и отцеден сух хляб, половин глава настърган лук и се объркваме добре. Оформяме малки кръгли топчета и овалваме в брашно.

Обелени картофи се режат на полумесеци като за пържене, но по дебели и срязваме на две през средата. Загрява се олио в тенджера, запечатваме малките кюфтенца за 1-2 минути и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се запържва лук, нарязани моркови и картофи, като се разбъркват да не загори на умерен огън.

Добавя се нарязани домати, червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите. Овкусява се с подправки, сол, черен пипер, чубрица и когато заври, сипваме замразен грах, зелен фасул и бамя.

Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност. Поднасяме с нарязан магданоз. Кюфтета в сос - вкусотия!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: