Начин на приготвяне
Свинско месо и сланина се смилат на кайма. Омесваме каймата с подправките и добавяме накиснат с вода и отцеден сух хляб, половин глава настърган лук и се объркваме добре. Оформяме малки кръгли топчета и овалваме в брашно.
Обелени картофи се режат на полумесеци като за пържене, но по дебели и срязваме на две през средата. Загрява се олио в тенджера, запечатваме малките кюфтенца за 1-2 минути и изваждаме в чиния.
В същата мазнина се запържва лук, нарязани моркови и картофи, като се разбъркват да не загори на умерен огън.
Добавя се нарязани домати, червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите. Овкусява се с подправки, сол, черен пипер, чубрица и когато заври, сипваме замразен грах, зелен фасул и бамя.
Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност. Поднасяме с нарязан магданоз. Кюфтета в сос - вкусотия!