Начин на приготвяне
Сварете кускуса в леко подсолена вода според указанията на опаковката до готовност.
Ако е останала вода, я отцедете.
След това прибавете сушените червени боровинки и нарязани на ситно фурми. Разбъркайте.
Разбийте 1 яйце и прибавете към него царевичното нишесте и прясното мляко.
Прибавете яйчената смес към сварения кускус и сложете на котлона, докато кремът се сгъсти, разбърквайки.
Към готовия крем прибавете кокосовото масло (може да го замените с краве масло) и меда. Разбъркайте, за да се смесят добре.
Разделете крема в два отделни съда и към единия прибавете начупен шоколад. От топлината на крема шоколадът ще се разтопи.
Пригответе си 3 десертни купички и разпределете двуцветния крем, като редуват от двата крвма.
По желание може да декорирате двуцветни кремчета с кускус с ядки или настърган шоколад.