Зимна супа от фасул

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Зимна супа от фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • боб - 1 ч.ч. (зрял)
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 2 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • зелев сок - 3 ч.ч.
  • маслини - 15 - 20 бр
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се оставя да престои 1 нощ в студена вода. Отцежда се и се вари в малко вода. Овкусявате с олиото и червен пипер. Заливате със зелевия сок и 4 ч.ч. вода и оставяте да заври на огъня.

Добавяте ориза и ситно нарязания праз. Почиствате маслините от костилките и ги слагате вътре.

Варите на умерен огън, докато оризът омекне.

Овкусявате със сол и черен пипер и сервирате.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: