Задушен дроб с домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
27/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 431
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът, на който е отстранена ципата, се потапя за секунда във вряща вода, изважда се и се нарязва на парчета.

Нарязаните на парченца лук, морков, галета се изпържват в олио, като към тях се прибавя дроба, в който са набодени карамфилчета и се задушава.

След малко се прибавят попарените, обелени и нарязани на парченца домати, счукалия чесън, черен пипер и малко градински чай, налива се вода така, че дробът да бъде изцяло потопен и се задушава на тих огън под похлупак до омекване.

Междувременно се изпържват филиите хляб в олио. Отстраняват се карамфилчетата от омекналия дроб, посолява се, подрежда се в блюдо, залива се със сос и се украсява с хлебните филийки, резенчета лимон и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар