Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на малки кубчета. След това се задушават в 2 с.л. зехтин, като постоянно се разбъркват. Добавят се медът и подправките и сместа се сваля от огъня.
Филета се начукват на тънко и се осоляват. Във всяко се слага по 1 лъжица от пълнежа и се сгъва по средата (може да се забоде с клечка за зъби, за да не се отвори).
Филета се запържват в останалият зехтин за по около 3 минути от всяка страна. След като са готови се изваждат, а в останалата мазнина се слагат сметаната и бульонът и се оставят на огъня, докато сосът се сгъсти.
В сгъстения сос се добавят останалите зеленчуци от плънката и изпържените филета и се оставят на огъня за около 5 минути. Филетата се сервират с малко сос.
Коментари