Пълнени пилешки филенца със зеленчуци

08/08/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 339
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на малки кубчета. След това се задушават в 2 с.л. зехтин, като постоянно се разбъркват. Добавят се медът и подправките и сместа се сваля от огъня.

Филета се начукват на тънко и се осоляват. Във всяко се слага по 1 лъжица от пълнежа и се сгъва по средата (може да се забоде с клечка за зъби, за да не се отвори).

Филета се запържват в останалият зехтин за по около 3 минути от всяка страна. След като са готови се изваждат, а в останалата мазнина се слагат сметаната и бульонът и се оставят на огъня, докато сосът се сгъсти.

В сгъстения сос се добавят останалите зеленчуци от плънката и изпържените филета и се оставят на огъня за около 5 минути. Филетата се сервират с малко сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар