Пълнени пилешки филенца със зеленчуци

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
08/08/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 444
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на малки кубчета. След това се задушават в 2 с.л. зехтин, като постоянно се разбъркват. Добавят се медът и подправките и сместа се сваля от огъня.

Филета се начукват на тънко и се осоляват. Във всяко се слага по 1 лъжица от пълнежа и се сгъва по средата (може да се забоде с клечка за зъби, за да не се отвори).

Филета се запържват в останалият зехтин за по около 3 минути от всяка страна. След като са готови се изваждат, а в останалата мазнина се слагат сметаната и бульонът и се оставят на огъня, докато сосът се сгъсти.

В сгъстения сос се добавят останалите зеленчуци от плънката и изпържените филета и се оставят на огъня за около 5 минути. Филетата се сервират с малко сос.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар