Печени картофи с праз лук

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
29/11/2011
"Вегетарианци от Испания се свързаха с нас и ни изпратиха тази рецепта - нямаме търпение да я опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 945
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена дълбока огнеупорна форма се нареждат, нарязаните на кръгчета, половината от картофите. Върху тях се нарежда лука и половината от мащерката. Нареждат се и останалите картофи и мащерката.

Виното, зехтинът и пресованият чесън се смесват и се разбъркват добре. Добавя се кубчето пилешки бульон, разтворен в 60 мл. топла вода и се заливат картофите.

Формата се покрива с алуминиево фолио или капак.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 190 С около 45 минути, след което се маха капакът или фолиото и се запича още толкова минути, докато се зачервят картофите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар