Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз с кафяви печурки и тръбенки

Ориз с кафяви печурки и тръбенки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ориз с кафяви печурки и тръбенки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Много вкусен ориз с кафяви печурки и тръбенки"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • гъби - 100 г тръбенки + 5 бр. печурки
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 80 г
  • зехтин - 50 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • пармезан - около 60 г
  • сол - на вкус
  • бульон - зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите добре и ги нарежете на ситно.

Печурките нарежете на по-големи парченца.

Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко зехтин и сол.

Добавете гъбите и ги запържете за около 5 минути.

Сипете ориза и го гответе около 3 минути.

Налейте виното при непрекъснато разбъркване, както и два черпака от бульона.

Щом оризът поеме бульона, сипете още два черпака.

Не спирайте да бъркате ориза на тиган - гответе го така около 15 минути.

Овкусете го с маслото и го поднесете с пармезан и нарязан на ситно магданоз.

Оризът с кафяви печурки и тръбенки е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: