Лападови кюфтета със сирене

Лападови кюфтета със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С какъв сос бихте хапнали тези лападови кюфтенца?"

Необходими продукти

  • лук - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • лапад - 2 връзки
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • джоджен - 3 стръка
  • брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и попарете в гореща вода до смяна на цвета. Отцедете и нарежете.

Смесете с брашното, яйцето, настъргания кашкавал, сирене, нарязания лук и джоджена. Оставете да стегне на хладно. Оформете кюфтенцата от лапад.

Оваляйте зеленчуковите кюфтета в брашно, после изпържете от всяка страна.

Поднесете лападовите кюфтета със сирене с подходящ сос по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: