Начин на приготвяне
Омесваме средно меко тесто, като разбиваме яйцата със захарта и към тях прибавяме киселото мляко със содата бикарбонат, амонячната сода, омекналото масло и брашното - с поръсване. Оставяме тестото за 15-20 минути да почине.
Разточваме кора с дебелина 5 мм и с къдрави кръгли формички изрязваме фигурки от тестото.
Подреждаме фигурките в намаслена тавичка. Печем ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.
След като кръгчетата изстинат, избираме по три от тях с различна големина и ги слепваме с мармалад или течен шоколад. Получават се сладки коледни елхички, които украсяваме с предварително приготвен маслен крем от разбитото масло с пудрата захар и ванилията.
За украсата използваме шприц, с който минаваме в кръг по елхичките и те стават като истински.
Крема може да се оцвети със зелена боя.