Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пастет»Класически пастет от пилешки дробчета

Класически пастет от пилешки дробчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Класически пастет от пилешки дробчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Готови ли сте да впечатлите гостите си с едни хрупкави брускети с апетитен пастет?"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • масло - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • коняк - 1 ч.л. по желание
  • магданоз - 5 стръка
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • желатин - 1 пакетче
  • соев сос - 3 с.л.
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • кисели краставички
  • червени чушки - 1 бр. печена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват твърдо и се охлаждат, след което се обелват. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват. Лукът се нарязва на едро, а чесънът на ситно.

Лукът се задушава за 10 минути на тих огън в предварително загрятото масло, след което се добавя чесънът. Увеличава се температурата на котлона, слагат се дробчетата и се пържат 10 - 12 минути. По желание може да сипете чаена лъжичка коняк.

Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер и чубрица. Разбъркват се добре. Сместа се смила заедно с жълтъците и магданоза.

Желатинът се залива с 2 - 3 с.л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода, в която се добавя отпуснатият желатин (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркума.

Пастетът се разпределя в купички. Върху които се нареждат кубчетата от краставичките и белтъците от яйцата, между тях се поставя по ивица червена чушка и 1 - 2 листа магданоз. Отгоре се залива с желатина.

Оставя се в хладилник, да стегне класическият пастет от пилешки дробчета.

Рейтинг

3.7
52
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

bilyana701@hotmail.com
bilyana701@hotmail.com
В испанската кухня няма подправката чубрица. С кисели краставички също не се готви. Аз 10 години работя в испанска кухня. Готви се изключително със зехтин.
11.10.2010 20:19
1