Сос с гъби микс

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Сос с гъби микс3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Залейте вашите пържолки с този вкусен гъбен сос"

Необходими продукти

  • гъби - 120 г микс от манатарка, пачи крак и шийтаке (може и рижика и кладница)
  • лук - 1/2 глава
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - 2 щипки, сушена
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 1 кубче (зеленчукови/месен)
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л. с връх
  • вода
  • краве масло - 2 с.л. с връх, меко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете едрите гъби. Накълцайте чесъна и лука. Запържете в мазнината заедно със сол и кафявата захар.

Сложете и гъбите да се запържат. После добавете брашното, сипете и виното. Разбъркайте гъбения сос, сипете 1 ч.ч. топла вода и разбъркайте.

Добавете бульона и сипете водата толкова, колкото искате да е гъст апетитният сос за месо.

Овкусете с мащерка и сервирайте соса с гъби микс.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: