Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш със свинско и цвекло

Борш със свинско и цвекло

НикиНики
Новак
2358413k
Борш със свинско и цвекло
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Много любима ни е тази супичка"

Необходими продукти

  • зеле - 300 г прясно
  • свинско месо - 400 г врат, бут, джолан
  • картофи - 3 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • цвекло - 2 бр.
  • лук - 3 бр.
  • сметана - заквасена
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • магданоз
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото. Лука почистете и нарежете, настържете цвеклото и моркова.

Задушете зеленчуците, поръсете със сок от лимон, гответе пет минути и добавете доматено пюре. Гответе още 5 минути.

Махнете месото и добавете зелето, нарязано. След 10 минути сложете и нарязаните картофи. Нарежете и добавете месото. Върнете бульона.

Добавете зеленчуци, посолете вкусния борш, добавете дафиновия лист.

Затворете тенджерата с любимата супа с капак и гответе още 10 минути.

Поднесете борша със свинско и цвекло с магданоз и сметана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: