Ориз с печурки и лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Ориз с печурки и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"По всякакъв начин си хапваме този ориз с гъбки"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • печурки - 350 грама
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • масло
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете.

Наситнете лука и го запържете в загрято олио и масло. Добавете гъбите и задушавайте до омекване.

Прибавете добре измития ориз и зеленчуковата подправка. Когато зрънцата ориз станат прозрачни, сипете 2 чаши вода.

Гответе ориза на тиган до усвояване на течността.

Овкусете с посочените подправки и поднесете топъл.

Оризът с печурки и лук е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: