Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Топеница със свинско и пилешко

Топеница със свинско и пилешко

Топеница със свинско и пилешко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Внимавайте с това ястие, защото е толкова вкусно, че ще се отплеснете и ще си хапнете доста повечко"

Необходими продукти

  • лук - 1 голяма глава
  • свинско месо - 200 г
  • гъби - 250 г печурки
  • домати - 400 г от консерва или пресни настъргани
  • пилешко филе - 200 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 4 - 5 бр. червени печени и обелени
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л. нарязан за поръсване
  • кашкавал - 100 г настърган за поръсване
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида месо нарежете на ленти. Задушете 10 мин. в дълбок тиган на котлона. Гъбите нарежете на филийки, чесъна и лука - на ситно, а чушките - на ленти. Сипете гъбите при месото.

След 10 мин. сипете чесъна, лука, после и чушките. Щом омекнат, добавете доматите. Овкусете апетитната топеница с черен пипер, сол, чубрица и мащерка.

Разбъркайте, оставете яхнията с месо да се готви 25 мин.

Поръсете топеницата със свинско и пилешко с магданоз и кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: