Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Пролетна каша от коприва с яйца и сирене

Пролетна каша от коприва с яйца и сирене

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако и вие обичате кашичка със зеленини, това е вашата рецепта"

Необходими продукти

  • коприва - 500 грама
  • брашно - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сирене - 150 грама
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата и я сварете във вряща вода за около 15 минути. Извадете и я отцедете, наситнете я.

Загрейте малко олио и задушете наситнете чесъни лук. Поръсете ги с брашното и червения пипер, сипете от бульона на копрвата. Бъркайте постоянно, за да не се образуват бучки.

Сипете копривата в тигана и посолете на вкус. Варете около 10 минути, след което чукнете яйцата.

Разбъркайте кашата и след 5 минути я свалете от огъня. Поръсете със сирене и сервирайте.

Пролетната каша от коприва с яйца и сирене е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: