Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Лападена яхния с ориз и свинско

Лападена яхния с ориз и свинско

Лападена яхния с ориз и свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Яхния от лапад и свинско - поднасяме с хлебче, че трябва да си топим"

Необходими продукти

  • пресен лук - 4 стръка
  • свинско филе - 400 грама
  • лапад - 2 връзки
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 1 литър
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе и го овкусете с малко олио, сол и черен пипер.

Загрейте грил тиган и запечете месото до готовност.

Сипете олио в тенджера и го загрейте. Запържете нарязания зелен лук и прибавете измития ориз. Пържете докато зрънцата станат стъклени.

Свалете от огъня и поръсете с червения пипер. Сипете 600 мл топла вода и върнете на огъня.

Когато течността заври, добавете бланширания лапад. Варете 10-тина минути и сипете останалата вода. Овкусете яхнията със сол и пипер.

Пуснете в нея свинското месо и гответе още 30-тина минути.

Лападената яхния с ориз и свинско е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: