Начин на приготвяне
Почистете рибните филета от костичките. Натрийте ги добре със сол и бял пипер.
В подходяща купа изстискайте сока от цитрусите. Част от плодовете нарежете на кръгчета.
Смесете със зехтина и залейте лаврака. Покрийте и приберете в хладилник за 30-тина минути.
Сложете хартия за печене в тава. Намазнете и сложете резени цитруси на дъното, а отгоре сложете филетата (кожата е надолу).
Върху рибата сложете магданоза и поръсете с още малко зехтин. Поръсете с люспите пипер.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибата до готовност - не трябва да се пече прекалено дълго.
Печената риба се поднася с гарнитура по избор.
Филетираният лаврак на фурна е много вкусен.