Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с леща и сусам

Разядка с леща и сусам

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Разядка с леща и сусам
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Много апетитна разядка с леща и сусам - поднесете я с различни хлебчета"

Необходими продукти

  • лимонов сок - 30 мл
  • леща - 350 г
  • сол - 2 щипки
  • карамфил - 1 щипка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сусам - 40 г
  • зехтин - 70 г
  • бадеми - 11 бр. сурови
  • чесън - 2 скилидки
  • за гарниране
  • зехтин - за поливане
  • червен лук - 1/4 бр.
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата сварете и оставете да изстине, отцеждайки водата. Запечете сусама на сух тиган до златисто.

В блендера сипете лимоновия сок, чесъна, сусама, зехтина, солта и бадемите. Блендирайте.

Сипете лещата и подправките и блендирайте отново до гладкост на апетитната разядка.

Поднесете готовата разядка с леща и сусам с малко зехтин и червен лук. Украсете с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: