Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета по балкански

Свински шишчета по балкански

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свински шишчета по балкански3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"У дома или сред природата - навсякъде може да приготвите свинските шишчета по балкански"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • свинско месо - 700 г врат
  • сол
  • ракия - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • чушки - 2 зелени и 2 червени долма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета, преместете в купа и полейте с ракията и с пипер. Оставете в хладилник за два часа.

Нарежете зеленчуците на долу-горе еднакви парчета. Оставете месото да престои извън хладилник половин час преди да го печете.

Редувайте свинските шишчета - месо, лук, червена чушка, месо, лук, зелена чушка и така докрай.

Поръсете с пипер и изпечете готовите шишчета на скара или грил тиган.

Получиха се 20 бр. свински шишчета по балкански.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: