Начин на приготвяне
Първо нарежете толстолоба, измийте и го овкусете с черен пипер и сол.
Нарежете лука на едри парчета и го задушете в сгорещено олио. Добавете наситнения морков и измития ориз.
Когато зърната ориз станат стъклени, поръсете с червен пипер и сол. Сипете чаша топла вода, нарязания чесън и доматеното пюре. Разбъракйте и гответе до усвояване на течността.
В друг съд сипете малко олио и задушете за кратко нарязаното кисело зеле. Налейте непълна чаша вода и гответе на умерен огън 20-тина минути.
Прибавете киселото зеле към сместа с ориза, разбъркайте добре и прехвърлете в намазнена тава.
Направете малки вдлъбнатини и наредете в тях резените толстолоб. Поръсете с малко мазнина и овкусете с розмарин, черен и червен пипер.
Сипете чаша вода.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибника до готовност - около 40 минути.
Толстолобът с кисело зеле на фурна е много вкусен.