Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Толстолоб с кисело зеле на фурна

Толстолоб с кисело зеле на фурна

ЗориЗори
Новак
1715465k
Толстолоб с кисело зеле на фурна
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Разнообразете приготвянето на рибката ето по този начин"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • кисело зеле - 700 г
  • толстолоб - 1 килограм
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1/2 брой
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете толстолоба, измийте и го овкусете с черен пипер и сол.

Нарежете лука на едри парчета и го задушете в сгорещено олио. Добавете наситнения морков и измития ориз.

Когато зърната ориз станат стъклени, поръсете с червен пипер и сол. Сипете чаша топла вода, нарязания чесън и доматеното пюре. Разбъракйте и гответе до усвояване на течността.

В друг съд сипете малко олио и задушете за кратко нарязаното кисело зеле. Налейте непълна чаша вода и гответе на умерен огън 20-тина минути.

Прибавете киселото зеле към сместа с ориза, разбъркайте добре и прехвърлете в намазнена тава.

Направете малки вдлъбнатини и наредете в тях резените толстолоб. Поръсете с малко мазнина и овкусете с розмарин, черен и червен пипер.

Сипете чаша вода.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибника до готовност - около 40 минути.

Толстолобът с кисело зеле на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: