Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от карфиол с шафран

Пюре от карфиол с шафран

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Пюре от карфиол с шафран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Пюрето от карфиол е страхотна гарнитура за любими печени риби и месца"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • оцет - 6 с.л., винен
  • карфиол - 800 г, на розички
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • гъби - 125 г, ситно нарязани
  • шафран - 1/8 ч.л., на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се слага в купа, заедно с оцета и се оставя да се маринова за 20 мин. Карфиолът се вари в подсолена вряща вода около 10 мин. или докато омекне, изцежда се и се разбива в блендер, докато стане гладка смес.

Оставят се 4 с.л. встрани, като се добавят 2 с.л. зехтин. В тефлонов тиган се запържват гъбите с останалия зехтин, докато омекнат. Добавят се заделените 4 с.л. от пюрето и шафранът към гъбите и се държи на огъня за 2 мин. В малка чиния се слага от гъбения сос.

Останалото пюре от карфиол се прехвърля в чиния за сервиране. Лукът се отцежда и подрежда по краищата на чинията с пюрето от карфиол. Сервира се с гъбения сос.

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: