Начин на приготвяне
Лукът се слага в купа, заедно с оцета и се оставя да се маринова за 20 мин. Карфиолът се вари в подсолена вряща вода около 10 мин. или докато омекне, изцежда се и се разбива в блендер, докато стане гладка смес.
Оставят се 4 с.л. встрани, като се добавят 2 с.л. зехтин. В тефлонов тиган се запържват гъбите с останалия зехтин, докато омекнат. Добавят се заделените 4 с.л. от пюрето и шафранът към гъбите и се държи на огъня за 2 мин. В малка чиния се слага от гъбения сос.
Останалото пюре от карфиол се прехвърля в чиния за сервиране. Лукът се отцежда и подрежда по краищата на чинията с пюрето от карфиол. Сервира се с гъбения сос.