Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Катино мезе със свинско и гъби

Катино мезе със свинско и гъби

ЗориЗори
Новак
1715465k
Катино мезе със свинско и гъби
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сипете си чаша любимо питие и се насладете на катиното мезе със свинско и гъби"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 200 г печурки от консерва
  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люти чушки
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете месото със зехтин и сол и го сложете да се пече с малко водичка, докато се изпари.

В дълбок тиган запържете брашното и червения пипер с малко мазнина. Добавете бульона от тава и оставете соса да поври малко.

Ако ви се струва гъст, добавете още вода. Овкусете го със сол, черен пипер и лимонов сок.

Нарежете месото на парчета и го изсипете в саханче.

Добавете и нарязаните на ивици гъби.

Залейте катиното мезе с приготвения сос и го сложете да заври.

При готовност разпределете в няколко порции с люти чушки и малко магданоз.

Катиното мезе със свинско и гъби е голяма вкусотия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: