Начин на приготвяне
В голяма купа изсипваме топлото прясно мляко с меда, добавяме зехтин, маята, разбъркваме и оставяме на топло за 15 минути.
След това добавяме разбитите белтъци с киселото мляко и разбъркваме.
Накрая малко по малко добавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто.
Покриваме тестото с фолио и го оставяме да втаса за 40 минути.
Готовото тесто разделяме на две топки, които разточваме на кори.
Първата кора поставяме в набрашнена тава, отгоре разстиламе настъргания пармезан и Покриваме с втората кора за завършек на плоската питка.
Намазваме питката със сирене с разбитите жълтъци и поръсваме със сусам.
Печем вкусна питка с пармезан в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.