Каша от кисело зеле

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
118
140
19/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 066
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 к.ч.
  • кисело зеле - половин средно голяма
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката на тънки ивички. Заливате с вода, колкото да покрие зелето и варите на умерен огън, докато омекне. Прибавяте олиото и пържите, докато зелето остане златисто.

При непрекъснато бъркане сипвате леко препеченото брашно. Наливате зелев сок, докато получите рядка зелева каша.

Варите на тих огън, като продължавате да бъркате. Когато приготвената каша се сгъсти, отстранявате от огъня и поръсвате с черен пипер.

Каша от кисело зеле сервираме с пухкав царевичен хляб.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар