Пай със сушени плодове и ядки

15/09/2014
Zornitza
отZornitzaНовак
  • Приготвяне45 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.

Първо пристъпете към приготвянето на блата. Смесете бадемите и фурмите и с помощта на чопър или кухненски робот ги смелете до получаването на лепкаво тесто. Готовото тесто се разпределя на дъното на подходяща тавичка или в отделни малки форми, ако предпочитате да сервирате отделно на всеки. Дъното и стените на съда трябва да са покрити с хартия да печене.

Време е да направите муса от авокадо. Просто смесете всички съставки за муса и ги разбийте на гладка смес. Разпределете получения крем равномерно върху блата и приберете сладкиша в хладилник.

Извадете консервите кокосово мляко от хладилника, като внимавате да не ги разклащате. Отворете ги. Ще ви направи впечатление, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността се е утаила на дъното.

С лъжичка оберете кокосовия крем и от двете консерви и го сложете в изстудената купа. Разбивайте с миксер в продължение на 4-5 минути. Добавете ванилията и пудрата захар и разбийте за още 2 минути.

Разнесете сметановия крем върху пая. По желание може да украсите с кристална кафява захар, настърган шоколад или кокосови стърготини.

Покрийте сладкиша с фолио за свеж съхранение и приберете в хладилник поне за 12 часа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар